Ontdek het rustieke Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE

"WONEN OP DIT PRACHTIGE EILAND IS ELKE DAG GENIETEN!" 

Goeree-Overflakkee is écht bijzonder. Dat zie en voel je als je op dit Zuid-Hollandse eiland bent, ruimte en kwaliteit van leven kenmerken Goeree-Overflakkee. Het eiland herbergt prachtige elementen: een rustig en landelijk karakter, een brede kuststrook, mooie dorpen en verschillende natuurgebieden. Op Goeree-Overflakkee kun je heerlijk wonen én fijn recreëren.

Genieten

Wonen op dit mooie eiland is elke dag genieten! Maak op een vrije dag een wandeling door de duinen en langs de brede stranden bij Ouddorp en de Brouwersdam. Maak een fietstocht door de uitgestrekte polders of één van de vele natuurgebieden. Op de kop van Goeree-Overflakkee vind je de Kwade hoek en de Scheelhoek, verder op het eiland vind je de Slikken van Flakkee en de Hellegatsplaten. In deze natuurgebieden vind je wilde herten, paarden, flamingo’s en andere bijzondere vogels.

Relaxen

Ervaar de authenticiteit van de dorpen, elk met een eigen karakter. Ga shoppen in de gezellige dorpskern van Ouddop of Middelharnis, geniet in het historische Goedereede of bezoek de zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Het eiland is – hoe kan ‘t ook anders – omringd door water: het Haringvliet, de Grevelingen, het Volkerak-Zoommeer en de Noordzee. Hierdoor kun je tal van watersporten uitoefenen vlakbij huis; van zeilen tot extreme sports als kiten en bodyboarden. Relax op een mooie dag op het strand of strijk neer bij één van de hippe strandpaviljoens voor een hapje en drankje.

Voldoende voorzieningen

Het eiland heeft voldoende voorzieningen zoals een lokaal ziekenhuis en kwalitatief goede onderwijsinstellingen. In dorpskernen en bij jachthavens vind je leuke restaurants en lunchrooms. Bovendien heb je op Goeree-Overflakkee in vergelijking tot de Randstad veel woon- en buitenruimte voor hetzelfde geld. De sfeer is er gemoedelijk, de gemeenschapszin en het veiligheidsgevoel onder de inwoners is groot. Grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen liggen bovendien op steenworp afstand. Goeree-Overflakkee verbindt zich met deze grote steden zonder de identiteit van een eiland en het unieke eilandgevoel te verliezen.

Duurzaam en schoon

Goeree-Overflakkee is ook een duurzaam en schoon eiland. Er wapperen blauwe vlaggen bij de jachthavens en stranden. Het strand bij de Brouwersdam is dit jaar uitgeroepen tot het schoonste strand van Zuid-Holland. Daarnaast heeft het eiland een Quality Coast Platina Award ontvangen: het Europese keurmerk voor duurzame ontwikkeling van kustgemeenten. Goeree-Overflakkee is voor de bezoeker en toerist een duurzame en groene bestemming. Het gebied is kortgeleden zelfs benoemd tot beste duurzame kustbestemming ter wereld! 
 
Goeree-Overflakkee heeft een stevige duurzaamheidsambitie en is in 2020 volledig energieneutraal. Dit betekent veel duurzame activiteiten en projecten. Inwoners worden op aanvraag geholpen door een duurzaamheidscoach. De coach legt uit hoe je duurzamer en energiebesparend kan wonen en leven. 
 
Kortom, op Goeree-Overflakkee hebben we het goed voor elkaar. Of je hier nu woont, graag wil wonen of je vakantie viert. Goeree-Overflakkee wordt niet voor niets ‘mijn eiland’ genoemd. Thuiskomen doe je hier!
 
Hameeteman Makelaardij Goeree-Overflakkee Logo
Wil je meer weten over het eiland? Wil je iets leuks ondernemen of op vakantie? Zoek je een woning of een baan op of in de buurt van Goeree-Overflakkee? Kijk dan eens op www.goeree-overflakkee.nl, like ons op Facebook: Eiland Goeree-Overflakkee of volg ons op twitter en instagram: @EilandGO.

Agenda

Natuurspeelplaats Atlantia
1-07-2018 t/m 31-12-2025 - Middelharnis