Hof van Maerlant

Hof van Maerlant
Hof van Maerlant

Op woensdag 8 juli heeft de gemeente Brielle de realisatieovereenkomst getekend voor de transformatie van het monumentale Maerlantcollege aan de Jan Matthijssenlaan tot 27 appartementen, nadat op vrijdag 29 mei de monumentencommissie van de gemeente Brielle het plan heeft goedgekeurd.  

Na het winnen van de tender is het team verder gegaan met de planvorming. Om verschillende redenen ging de tijd verder terwijl de ontwikkelingen stokten. Begin 2020 hebben Joris Molenaar en Errol Ooft de koppen bij elkaar gestoken en een nieuw haalbaar plan bedacht, samen met Van den Nieuwendijk Bouw BV uit Stellendam.

De door de gemeente Brielle uitgeschreven tender voor de herontwikkeling van het Maerlantcollege, is in 2015 gewonnen door Molenaar & Co architecten en Ingenieursbureau IOB.
 

Het plan bestaat momenteel uit 27 luxe appartementen, variërend van ca.75 tot 225 m2. De prijzen komen te liggen tussen de  €250.000,- tot €800.000,- VON.

 

Van de 27 appartementen, zijn er 21 gelegen in het voormalige schoolgebouw en worden er 6 appartementen aangebouwd met uitzicht op de oude stadskern. De 21 appartementen in het voormalige schoolgebouw bestaan uit 2 penthouses, 15 appartementen op de begane grond en 1e verdieping en 4 maisonnettes in de Oostvleugel.

 

Heeft u interesse in één van de appartementen in Hof van Maerlant? Schrijft u zich dan nu in middels onderstaand inschrijfformulier.