€ 550.000

Ouddorp

Havenweg 4

Overdracht
Aangeboden sinds 2017-02-28
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Vraagprijs € 550.000 k.k.

Omschrijving

Op een prachtige locatie in Ouddorp aan Zee mogen wij u deze unieke monumentale (voormalige) boerderij aanbieden, het statige pand aan de Havenweg is afgelopen jaren met veel zorg en respect voor het verleden verbeterd tot deze royale woning.

Tijdens een uitgebreide bezichtiging wijzen wij u graag op de diverse verbeteringen en vernieuwingen die zijn uitgevoerd, belangrijkste speerpunt bij deze eigenaren was vooral het behoud van karakter bij dit object.

Entree, ruime woning scheidende gang met originele (opnieuw geplaatste) plavuizen, aan uw linkerhand treft u de eerste slaapkamer, in deze kamer is de originele bedstede aanwezig, verder is hier een uniek in van houtsnijwerk voorzien plafond, tevens treft u hier een hardstenen schouw. Op de vloer treft u gerestaureerde houten delen. Vervolgens treft u in de gang de trapopgang en de tweede slaapkamer, ook deze kamer bevat nog prachtige gerestaureerde originele onderdelen, zoals de schuifluiken en het balkenplafond. Aan het eind treft u een ruime badkamer aan en tevens een separaat toilet.

Aan de rechterzijde van de gang treft u achtereenvolgens de toegang tot de living en de toegang tot de kelderruimte, de kelder is goed belucht en droog, tevens zijn hier nog een aantal van de originele ‘rood’ geaccentueerde tegeltjes aanwezig.

De woonkamer is woning-diep en voorzien van de originele houten vloerdelen, de constructieve vloerbalken zijn recent vernieuwd. Er is een volledig nieuw opgebouwd schoorsteenkanaal aanwezig. Vanuit de woonkamer komt u via de toog en enkele treden in de aangebouwde leef-keuken met dubbele deuren tot de tuin. De keuken is in een ruime hoekopstelling geplaatst en voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een vaatwasser, een koel-vriescombinatie en een 6-pits Boretti fornuis en afzuigkap. Ook in de keuken is een schoorsteenkanaal met kachel aanwezig. De woning wordt gecombineerd verwarmd, met deels radiatoren en deels vloerverwarming op een hr. c.v.-systeem.

De in het verleden aan de woning geplaatste arbeiderswoning is nu een plezierige leef/werkruimte met veel opslagruimte. Vanuit deze ruimte is er ook direct toegang tot de woonkamer.

Op de eerste verdieping is een vrije ruimte gecreëerd, deze ruimte is ingedeeld met een zitruimte en eigen pantry, doucheruimte en slaapkamer. Dit deel van de woning is als soort studio in gebruik geweest.

De eerste verdieping van de arbeiderswoning is ingedeeld met een slaapvertrek en een doucheruimte met toilet.

Op de middels de vaste trap te bereiken zolderverdieping zijn de originele constructieve balken en het dakbeschot goed zichtbaar. De zolder is opgedeeld in twee ruime (slaap)vertrekken.

Naast de woning is (deels) originele koetshuis aanwezig, deze ruime ‘schuur’ is gedateerd en aan renovatie toe, echter zijn hier wel veel originele bouwmaterialen aanwezig.

De tuin rondom de woning is verder aangelegd met diverse beplanting, gazon en zitjes. Aan de wegzijde is een kleinschalige boomgaard aangeplant. De tuin is vooral op het zuidengericht en aan de westzijde is er een flinke afstand tot de bebouwing waardoor de avondzon zijn werk kan doen.

Kenmerken Overig
Type objectKoopwoning
Bouwjaar1774
Inhoud1200 m³
Woonoppervlakte327 m²
Perceeloppervlakte1662 m²
Aantal kamers6 (4 slaapkamers)

Locatie van object Bekijk in google maps

Reageer op dit object Stuur een mail vanuit uw emailprogramma